BLOW trio (BE)
Duvel stage // 22h45-23h30 // zaterdag 23 september

Het enige sax dance trio dat ons landje rijk is. Twee tenorsaxen en drums, meer hebben de mannen van BLOW trio niet nodig om de keet serieus aan het dansen te krijgen!

BLOW – Eighty eight (live)


TERRAKOTA (POR)
Circo Loco // 23h40-00h55 // zaterdag 23 september

Wie aan Portugal denkt, denkt aan Fado. Wel, de soundtrack van Portugal is meer dan dat. TERRAKOTA is één van de belangrijkste bands uit de musica mestiça scene en onder invloed van de culturele diversiteit in Lissabon brengen ze een hedendaagse mix van Afro-Cubaanse ritmes, soukous, maracatu, gwana, dancehall, chimurenga en afrobeat. Niet te missen!

TERRAKOTA – Xuxu Beleza (full live version)


Bottle of Moonshine (BE)
Circo Loco // 19h20-20h20 // zaterdag 23 september

Bottle of Moonshine is een elfkoppig collectief dat grossiert in zweterige grooves. Hun live shows mag je zonder overdrijven berucht noemen want de ravage die hun dansfeesten reeds aanrichtten is niet te overzien: tientallen kapotte heupen en torenhoge brandverzekeringen hebben ze inmiddels op hun kerfstok.

Bottle Of Moonshine – Stand Your Ground


Black Flower (BE)
Duvel stage // 20h25-21h25 // zaterdag 23 september

Gentse band onder leiding van Nathan Daems die Ethiojazz combineert met oriëntaalse invloeden en Afrikaanse klanken. Ethio-jazz? Een introductie: In de jaren ‘50 werden voor het eerst westerse instrumenten naar Ethiopië verscheept. De typische toonladder kreeg daardoor een geheel nieuwe invulling en er werd duchtig geëxperimenteerd met jazz, afro, funk en soul. Ethio-jazz was geboren! Velen beweren dat de hoogdagen van het genre al enkele decennia achter ons liggen, Black Flower overtuigt u graag van het tegendeel! Verwacht je aan een mix van traditionele Ethiopische ritmes en melodieën met Westerse pop, rock, funk en soul. Voor fans van Fela Kuti en Mulatu Astatke.

Black Flower – Maqam Tizita Saba


DNApes (BE)
Circo Loco // 13h15-13h45 // zondag 24 september

Strakke baslijnen, dito drumwerk en teksten die ongetwijfeld nog een hele tijd blijven hangen. Zo kan je DNApes het best omschrijven! Oftewel, een stevige portie pop-rock, en dat op een zondagmiddag.


Sugar Charlie (dj)
Circo Loco // 01h00-02h00 // zaterdag 23 september

DJ Sugar Charlie weet wat hij doet! Met liefde gooit hij de meest dansbare muziekstijlen voor je in de mix, zodat zijn shows altijd uitdraaien op één groot feest. Met zijn explosieve mélange van de beste platen uit muziekgenres als reggae, ska, dub, funk, soul, balkan, latin, hip-hop en drum & bass is hij inmiddels een veteraan op de Belgische dansvloeren. Niet te missen!


Delv!s (BE)
Circo Loco // 21h30-22h30 // zaterdag 23 september

Laten we het even scherp stellen: België heeft geen Sharon Jones. Geen Jamie Lidell. Geen superbe Daptones. Maar België had wél The Wizards Of Ooze, de énige echte funkband de naam waardig. Tijd voor een nieuwe artiest die weet wat ‘on the one’ betekent én die het echt ‘to the bridge’ kan ‘taken’. Enter: Delv!s, aka Niels Delvaux. En toch, zo dwars zijn we dan ook weer, Delv!s valt niet zomaar in de funk hoek te duwen. Hij klinkt als Jamie Lidell toen hij net zijn superband Super_Collider aan de kant zette. Stemgewijs is Delv!s één brok funk en soul, muzikaal flirtend met elektronica waar Flying Lotus tuk op zou zijn. Mooiste omschrijving die we op het wereld weidse web lazen over zijn vocaal talent: “Cee Lo Green meets José James.” Zijn grootste troef? Delv!s valt in België met niets te vergelijken.

Delv!s – Come My Way (Live Session)


MoodCollector (BE)
Circo Loco // 19h30-20h30 // zondag 24 september

Het wordt skanken geblazen op de tonen van MoodCollector. Het zevenkoppige gezelschap van eigen Kempense bodem speelt swingende wereldmuziek doordrenkt van ska, reggae en afrobeat. Hun uitbundige concerten leveren steevast een zomers feestje op waarbij niemand kan blijven stil staan, of het nu goed weer is of niet. Uitgerust met saxofoon, trompet en trombone laveren ze tussen zwoele reggae, Britse two-tone ska en energieke wereldmuziek. Met de nieuwe single ‘Morgenstond’ vult MoodCollector hun Engelse en Spaanse repertoire nu zelfs aan met Nederlandstalige songs.

MoodCollector – Morgenstond


OPMOC (BE)
Duvel stage // 20h30-21h30 // zondag 24 september

6-koppige band uit Brussel die u op trakteert op een zomerse cocktail van funk, jazz, pop, hip-hop en salsa.

OPMOC – Bilbao Streets (live in Spain)


Moustash (BE)
Duvel stage // 16h15-17h00 // zondag 24 september

Deze band-met-eigen-smoel brengt een rijkelijk gevarieerd repertoire waarbij de luisteraar, de feestvierder en de meerwaarde-zoeker getrakteerd worden op een heerlijk mengsel van swing, ska, Franse chanson, Nederpop, liedkunst, balkan, punk en bossanova.

Moustash – Moppeke


Reginald & De Bosbeesten: Jarig (BE)
Duvel stage // 14h30-15h00 // zondag 24 september

Reginald & Bosbeesten nemen je mee op een reisje doorheen een feestelijke dag, met liedjes over kampioen zijn, maar ook over knoeien in de keuken. Liedjes over zin in frietjes en over je verjaardagfeest, maar ook over die vervelende hik als je te gulzig bent. Liedjes over niet willen slapen, maar ook over doodmoe zijn. Liedjes over verliefd zijn, maar het niet durven zeggen. Ze spelen popmuziek voor kinderen van pakweg 4 tot 9 jaar. Met een mix van uiteenlopende stijlen (reggae, punk, rock, dance,…) zorgt Reginald voor een dansbaar feestje voor de kids én hun ouders. De teksten gaan over herkenbare situaties en zijn uit het leven gegrepen, door de occasionele knipoog kunnen ook ouders meegenieten. Kortom, de perfecte feestband voor kinderen!


Michelle David & The Gospel Sessions (USA / NL)
Circo Loco // 15h15-16h15 // zondag 24 september

Hallelujah! Michelle David & The Gospel Sessions komen hun duivels ontbinden. Gospel & Soul zoals het hoort! Geen nood, deze show geeft u het perfecte excuus uw zondagse kerkbezoek voor een keer te skippen.

Michelle David & The Gospel Sessions – My Praise


Collieman (BE)
Circo Loco // 17h30-18h30 // zondag 24 september

Guess who’s back?! Collieman Met zijn eerste soloplaat, “Asham meets Collieman: The Same Blood (2011)” gooide hij hoge ogen in de Belgische reggae scène en ver daarbuiten. Na een succesvolle release bevestigde Collieman zijn uitstekende live-reputatie met gesmaakte passages op o.a. Couleur Café, Reggae Geel en Polé Polé. De daaropvolgende jaren werkte hij in alle luwte verder aan nieuwe nummers en zijn eigen sound, terwijl je hem nog geregeld op het podium kon zien bij hiphopformatie Uberdope, Pura Vida en dubwizard Unlisted Fanatic. Nu staat de belofte klaar om te bevestigen, met een pak nieuwe songs en een eigen band, gevormd uit het kruim van de Belgische reggaescène. The Collie is back in business.!

Collieman – Farmerman Life ft. Unlisted Fanatic


Dirty Undies (BE)
Duvel stage // 18h40-19h25 // zondag 24 september

Walter, I’m sure there’s a reason you brought your dirty undies, man. Eén Big Lebowski-aficionado onder de leden bleek genoeg om een negenkoppige band naar vuil ondergoed te noemen. De band Dirty Undies welteverstaan. Eind 2012 liep een Noord-Limburgs cultureel centrum vol. De nieuwsgierigheid naar wat de overgebleven leden van Sun To Sheeva uit de grond hadden gestampt was groot – en o ja, de twee verdwaalde muzikanten van o.a. Dr. Blue Beat en Gerasene Pigs hadden hun moeder ook meegebracht. Achteraf was er sprake van een geüpgradede versie van STS: zeker nog de kenmerkende ska, maar robuuster, complexer, een snuif surf hier, een twanggitaar daar, zigeunerzweet in de sokken. Het Nederlandstalige gedeelte afgeschud, en steeds meer focus op instrumentale creativiteit. De afgelopen jaren hebben Dirty Undies verder aan hun sound gebeiteld naar de beeltenis van een Judese koning met een welbepaald genetisch deficit. Kan gewoon niet blijven stilstaan, die jongen. Hup met de beentjes! Die vuile onderbroek is er dan maar bij te nemen.

Dirty Undies – Warning


Aedell Wolff (BE)
Duvel stage // 18h30-19h15 // zaterdag 23 september

Jonge vijfkoppige band die een mix brengt van ‘bitter-sweet folk/rock’ met blues en soul invloeden.

Aedell Wolff – Storm


Out-A-Sight Allstars (BE)
Lalalido // 17h00-19h30 // zaterdag 23 september

4 broeders van een andere moeder die hun krachten verenigen. Deze ‘selectors’ graven graag diep in hun plantenbak en toveren er keer op keer het zwartste goud uit tevoorschijn. Ska, soul, boogaloo, rhythm ‘n blues, rockabilly, surf, psych, jazz, popcorn en wat nog passeren allemaal de revue.


Dambolito (BE)
Lalalido // zaterdag 23 september // 19h30-21h00
Lalalido // zondag 24 september // 15h00-17h00

Een mix van de beste samba, reggae en funk. Zuiderse ritmes alom!


Sebastian (BE)
Lalalido // 13h00-15h00 // zondag 24 september

Onder het motto ‘vroeger was het allemaal beter’ kan je de beste 60’s & 70’s rock and roll, surf, funk, blues en soul verwachten.


Brothers Grimm (BE)
Lalalido // 01h00-03h00 // zaterdag 23 september

Lokale DJ’s zijn beter voor het milieu, hebben wij ons laten vertellen. Tegenwoordig staan ze achter de draaitafels op zowat elk Kempens feest waar een ‘peace, love and harmony’-mentaliteit heerst. Too Much Tabasco en Mr. Majestic of ‘Brothers Grimm’ zoals ze op Fiesta Mundial aantreden, trakteren u op een gezonde dosis reggae, ska en balkan. En als u braaf bent, krijgt u er misschien nog een streep salsa bij.


Joyful Noise (BE)
Lalalido // 21h00-23h30 // zondag 24 september

Met een eclectische en vooral uiterst dansbare mix van lang vergeten klassiekers en obscure pareltjes slagen ze er telkens in het publiek te verrassen. Verwacht je aan de beste funk, soul, hip-hop, reggae en alles daartussen.


Rude Boys Outta Jail Soundstation (BE)
Lalalido // 19h00-21h00 // zondag 24 september

Genoemd (en gestyled) naar een tune van The Specials, maar de selectie van deze Geelse jongens reikt veel verder dan Two Tone en ska. ‘From the tuffest sounds of Kingston to the deepest soul of afro America,’ zeggen Jef en Kris zelf. ‘From early ska and roots to the newest reggae music. From Balkan to punkrock.’ Dat klinkt ambitieus maar Rude Boys Outta Jail heeft intussen ruimschoots bewezen dat ze weten hoe een party te doen ontploffen, in hun homebase Bacchus en verre omstreken.


Mister Critical (BE)
Lalalido // 23h00-01h00 // zaterdag 23 september

Mister Critical’s DJ-sets are best to be described as eclectic, funky and most of all very energetic. He always manages to surprise his audience with an original and versatile selection, blending classics with long forgotten gems in his own unique and fast-paced mixing style!! Whether it’s funk, soul, afrobeat, hiphop, ragga, house or jazz… Anything goes, as long as it’s funky!

Since he started in the early 2000s he has played shows in London, New York, Amsterdam, Luxembourg and Dublin as well as big festivals (Couleur Café, Tomorrowland,…) and smaller club nights all over Belgium. Over these years he has shared the stage with artists such: Kid Koala, Kenny Dope, Breakestra, DJ Krush, The Pharcyde.


Mukambo (BE)
Lalalido // 21h00-23h00 // zaterdag 23 september

As a Brussels-based music journalist, global grooves activist, radiomaker and DJ, Mukambo has been specializing in music from around the globe since 2005 for several Belgian, Dutch & French newspapers and magazines. DJ Mukambo is africanizing and groovalizing nightlife with great Afro stuff that will make y’all dance the whole night round!


Caravan Disco Allstars (BE)
Lalalido // 17h00-19h00 // zondag 24 september

Ze komen met toeters en bellen en een caravan vol muziek! Ze versieren je tuin, straat of festival en draaien de leukste deuntjes van over de hele wereld. DJ Radio Bambu en Fonky Tuur hebben meer dan 15 jaar ervaring en laten dan ook ieder feestje stomen! Caravan Disco is altijd onderweg naar een gezellig feestje…


Dries Bongaerts (BE)
Fiesta Square // 17h00-17h30 // zondag 24 september

Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen. In Vlaanderen is Dries bekend als de charismatische frontman van de Antwerps/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht. Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.


Woshkoor (BE)
Fiesta Square // 13h45-14h30 // zondag 24 september

Het Woshkoor zingt liedjes uit alle hoeken van de wereld, maar vooral uit het Zuiden, liedjes over armoede, hoop, onderdrukking, bevrijding,… Op die manier scharen ze ons aan de kant van de mannen, vrouwen en kinderen die hier of elders ter wereld het rad anders willen doen draaien.