Artists 2017

Black Flower

Zaterdag 23 sept / Duvel / 20h45-21h45

Gentse band die Ethiojazz combineert met oriëntaalse invloeden en Afrikaanse klanken. Ethio-jazz? Een introductie: In de jaren ‘50 werden voor het eerst westerse instrumenten naar Ethiopië verscheept. De typische toonladder kreeg daardoor een geheel nieuwe invulling en er werd duchtig geëxperimenteerd met Jazz, Afro, Funk en Soul. Ethio-jazz was geboren! Velen dat de hoogdagen van het genre al enkele decennia achter ons liggen, wij overtuigen u van het tegendeel! Verwacht je aan een mix van traditionele Ethiopische ritmes en melodieën met Westerse pop, rock, funk en soul! Voor fans van Fela Kuti en Mulatu Astatke.


Delv!s

zaterdag 23 sept / Circo Loco / 21h45-22h45

Laten we het even scherp stellen: België heeft geen Sharon Jones. Geen Jamie Lidell. Geen superbe Daptones. Maar België had wél The Wizards Of Ooze, de énige echte funkband die de naam funk in de mond mocht nemen. Tijd voor een nieuwe artiest die weet wat ‘on the one’ betekent én die het echt ‘to the bridge’ kan ‘taken’. Enter: Delv!s, aka Niels Delvaux. En toch, zo dwars zijn we dan ook weer, Delv!s valt niet zomaar in de funk hoek te duwen. Hij klinkt als Jamie Lidell toen hij net zijn superband Super_Collider aan de kant zette. Stemgewijs is Delv!s één brok funk en soul, muzikaal flirtend met elektronica waar Flying Lotus tuk op zou zijn. Mooiste omschrijving die we op het wereld weidse web lazen over zijn vocaal talent: “Cee Lo Green meets José James.”

Zijn grootste troef? Delv!s valt in België met niets te vergelijken.


BLOW trio

Zaterdag 23 sept / Duvel / 22h45-23h30

Het enige sax dance trio dat ons landje rijk is. Twee tenorsaxen en drums, meer hebben de mannen van BLOW trio niet nodig om de keet serieus aan het dansen te krijgen!


TERRAKOTA (POR)

zaterdag 23 sept / Circo Loco / 23h30-00h45

Wie aan Portugal denkt, denkt aan Fado. Wel, de soundtrack van Portugal is meer dan dat. TERRAKOTA is één van de belangrijkste bands uit de musica mestiça scene en onder invloed van de culturele diversiteit in Lissabon brengen ze een hedendaagse mix van Afro-Cubaanse ritmes, soukous, maracatu, gwana, dancehall, chimurenga en afrobeat. Ze stonden in 2009 al eens op ons podium en keren 8 jaar later terug, met een nieuwe plaat en een heel straffe live show!


Michelle David & The Gospel Sessions

Zondag 24 september / Circo Loco / timing to be confirmed

Hallelujah! Michelle David & The Gospel Sessions komen hun duivels ontbinden. Gospel & Soul zoals het hoort! Geen nood, deze show geeft u het perfecte excuus uw zondagse kerkbezoek voor een keer te skippen.


Collieman

Zondag 24 sept / Circo Loco / 17h00-18h00

Guess who’s back?! Collieman

Met zijn eerste soloplaat, “Asham meets Collieman: The Same Blood (2011)” gooide hij hoge ogen in de Belgische reggae scène en ver daarbuiten. Na een succesvolle release bevestigde Collieman zijn uitstekende live-reputatie met gesmaakte passages op o.a. Couleur Café, Reggae Geel en Polé Polé. De daaropvolgende jaren werkte hij in alle luwte verder aan nieuwe nummers en zijn eigen sound, terwijl je hem nog geregeld op het podium kon zien bij hiphopformatie Uberdope, Pura Vida en dubwizard Unlisted Fanatic.  Nu staat de belofte klaar om te bevestigen, met een pak nieuwe songs en een eigen band, gevormd uit het kruim van de Belgische reggaescène.

The Collie is back in business.